Sunday, December 13, 2009

Kem Tahfiz SMIH Bermula...


Pagi tadi sebelum pukul 8, aku bersama Syakir menghantar Abang dan Acik ke Kem Tahfiz SMIH. Apabila sampai di sekolah, kelihatan sudah ramai beratur untuk mendaftar.

Di atas meja pendaftaran, kelihatan berkotak-kotak Al-Quran yang didermakan oleh dermawan untuk diagihkan secara percuma kepada peserta. Penderma wang tunai juga agak ramai. Ustazah Shahidah memaklumkan, yuran penyertaan akan dikurangkan mengikut jumlah derma yang diperolehi.

Buat masa ini, yuran yang perlu dibayar ialah RM120 seorang bagi program yang berjalan sehingga 25 Disember. Ini termasuk makan dan minum.

Alhamdulillah, masyarakat begitu bermurah hati untuk menghulurkan derma bagi menghasilkan para hafiz dan hafizah di sekolah kita.

Ya Allah, bukalah pintu hati mereka para peserta Kem Tahfiz untuk mengingati ayat-ayatMu. Permudahkan hafazan mereka dan perkuatkan ingatan mereka, ya Allah. Sesungguhnya merekalah pewaris perjuangan kami. KepadaMulah daku sembah dan kepadaMu jualah daku meminta pertolongan. Ya Allah, perkenanlah permohonan daku....

No comments:

Post a Comment